Binnenkijker; oker babykamer

Hoe leuk is het om binnen te kijken in leuke woningen van anderen en inspiratie op te doen? 1 keer per maand vind je hier een leuk, mooi, hip, inspirerend huis of ruimte.

 

Deze keer nemen we een kijkje in de kamer van Jilles. Jilles is 1,5 jaar en woont samen met zijn ouders en broer Hidde in Monnickendam.

Zijn ouders hebben gekozen voor een rustige basis van wit en grijs met geel-accenten. Het zelfgemaakte knuffeltje door oma en de ingelijste knutselwerkjes van zijn broer geven het kamertje een persoonlijke touch.

SONY DSC

Lianne (moeder van Jilles) vertelt; ‘Ik wilde graag een kamertje wat rust uitstraalt en dat is gelukt. Ik heb gekozen voor rustige kleuren. Ik vind okergeel zo’n toffe kleur. Ik ben op Pinterest gaan rondneuzen naar ideetjes en leuke okergele accessoires. We zijn nog steeds heel erg blij met hoe het kamertje geworden is. Elke keer als ik binnenkom denk ik; ‘oh, het ziet er echt leuk uit!’ ‘

SONY DSC

Jilles vindt vooral de schommelstoel erg leuk! Hij gaat er graag op schommelen of pakt een boekje. Ook de poster met dieren vindt hij heel leuk; voor het slapen gaan noemt hij alle dieren op. Dat is echt een bedritueel geworden.

SONY DSC

De kleur geel geeft de kamer een vrolijk en speels accent.

SONY DSC

Jilles slaapt erg goed in zijn bedje. Dat heeft wel even geduurd, hij slaapt pas sinds kort in zijn gele paleisje. Elke avond voordat hij gaat slapen gooit hij alle knuffels uit bed.

SONY DSCHet bedje en de kast zijn van Babyland, de commode is al jaren in de familie. ‘De schommelstoel heeft een vriendin van ons gevonden en voor ons gekocht. Hij was heel oud en ze heeft hem helemaal zelf opgeknapt. Hij stond eerst in Hidde zijn kamer.’ De kussens zijn zelf gemaakt. De andere accessoires komen van verschillende kleine webshops.

Voorlopig zijn Jilles en zijn ouders nog onwijs blij met het kamertje. Nu gaan ze hard aan de slag met de kamer van Jilles zijn broer. Als Jilles groter is kunnen ze deze kamer, door de rustige basis, makkelijk aanpassen; een groter bed en een andere accentkleur en er ontstaat een stoere peuterkamer..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *