De Eigenwijzekamer

Wat zijn er toch veel leuke webshops! Heerlijk om te surfen langs de mooie shops en zo unieke pareltjes te vinden. Zo ook webshop de Eigenwijzekamer. De Eigenwijzekamer is een webwinkel met een mix van nieuw met vooral veel oud. Oude spulletjes worden opgeknapt en opgeleukt en voor fijne prijsjes verkocht.

Eigenaresse van de Eigenwijzekamer is Carla. Carla is creatief, enthousiast en gemotiveerd.

dsc_0259

Wat een leuke webshop! Hoe ben je op het idee gekomen deze te starten?
‘Als klein meisje was mijn droom al om ‘later’ een winkel beginnen. 25 Jaar geleden ben ik begonnen met mijn winkeltje in huis; ik verkocht goede 2e hands merk kinderkleding. Dit heb ik een jaar of 10 gedaan. Na een paar jaar begon het weer te kriebelen en ben toen 1x per maand woonaccessoires vanuit huis gaan verkopen. Op een gegeven moment was het voor mijn gezin niet meer zo leuk om een aantal dagen tussen dit spul te leven en ik ben toen 10 jaar geleden deze webwoonwinkel begonnen.’ 

dsc_0168

Heb je een opleiding in deze richting gedaan?
‘ Ik heb geen opleiding gedaan in deze richting, maar had wel al heel jong 3 interesses; mode, koken en wonen. Het zijn nog steeds mijn 3 passies.’ 

dsc_0273

Waar haal je je inspiratie vandaan?
‘Ik kijk altijd en overal om me heen. Ik doe veel inspiratie op via TV en tijdschriften en via blogs op internet.’ 

q2

Waar haal je de producten die je verkoopt vandaan?
‘ Mijn producten haal ik overal waar ik maar kom vandaan! Ik kom graag bij kringloopwinkels en markten en koop daar spullen die ik zelf opknap. Soms ontmoet ik een ontwerpster die kleinschalig en milieuvriendelijk werkt. Dat unieke vind ik leuk en verkoop ik graag.’ 

dsc_0178

Wat is je eigen woonstijl?
‘ Mijn woonstijl is wit met wat zwart en grijs, heel basic dus. Kleur breng ik erin via planten en bloemen, foto’s en prints aan de muur. Ik probeer regelmatig iets uitbundiger te zijn met kleur, maar dat blijft eigenlijk nooit langer dan 1 dag en dan verveelt het me alweer. Zwart/wit is altijd goed!’ 

dsc_0211

Waar geniet je het meest van in je werk?
‘Het leukste aan dit werk is dat het telkens weer spannend is wat en waar ik gave spullen ga vinden die ik wil verkopen. Ik zoek altijd achtergrondinformatie van ontwerpers en nieuw en oud design. Wat natuurlijk ook heel leuk is weten dat er mensen zijn die ‘ mijn’ producten ook stoer en gaaf vinden. (en uiteindelijk een plekje in hun huis geven.)’ 

dsc_0286
Wat zou je nog willen veranderen aan de Eigenwijze kamer?
‘Ik heb niet heel veel dingen die ik anders wil doen. Ik wil dicht bij mezelf blijven, telkens blijven vernieuwen en beter worden in wat ik doe.’ 

Wat is je droom voor de toekomst?
‘Mijn ultieme droom is een stenen winkel vol met oude vondsten, met een hoekje met woonboeken en een kleine, maar heerlijk gezellige thee- en koffiehoek. Als ik morgen de Jackpot win, staat er volgende week een Eigenwijzekamer in de winkelstraat te glunderen!’ 

q5

Nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje op www.eigenwijzekamer.nl

logo_large

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *